Timber by www.emsien3.com EMSIEN-3 Ltd

De Vereniging - Ooit was dit het welkomstartikel

Hieronder het welkomst artikel zoals dat tot aan 2016 gebruikt werd (U kunt dus niet meer lid worden zoals in het artikel staat of enige rechten ontlenen aan de inhoud). De achtergrond echter; samen fietsen en sportief genieten van onze omgeving blijft nog steeds bestaan.
===

De Kennemer Toer Club is een fietsvereniging die, zoals dit zo fraai in hun statuten staat, "zich ten doel stelt het in de natuur ontspannen, toer- en recreatief fietsen te bevorderen". Om deze wollige notarieele prietpraat wat begrijpelijker te maken noemen wij ons voor het gemak een fietsvereniging die zoveel mogelijk probeert te zorgen om het fietsen voor een ieder tot een plezierige bezigheid te maken. Zo is een ieder die deelneemt aan een van onze tochten, dan sportief bezig op zijn of haar eigen niveau een fraaie fietstocht te volbrengen. Het gaat hierbij nimmer om de snelheid. Het maximum wat door de 'sportieven' gehaald wordt is 25 km/u gemiddeld, maar er zijn er legio die het stukken rustiger aan doen. Hieruit mag blijken dat wij geen race-club zijn, maar een recreatieve fiets toer club.

De vereniging is opgericht op 25 oktober 1982 door enkele enthousiaste toerfietsers. Inmiddels kunnen we dus spreken van een gelauwerde en geroutineerde fietsclub, bestuurd door een aantal ervaren krachten op het gebied van(verenigings-)bestuurskunde en uiteraard gepokt en gemazeld op het gebied van het uitzetten en organiseren van allerlei fietsevenementen.
De Kennemer Toer Club is aangesloten bij de landelijke overkoepelende bond, de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie). Via dit lidmaatschap wordt 6x per jaar een full-color informatieblad uitgegeven genaamd 'Toerfiets Magazine'. Tevens geeft zij 1x per jaar het TEP uit (Toer Evenementen Programma) waarin zo'n 8000 fietstochten vermeld staan.

De Kennemer Toer Club publiceert zelf eveneens meerdere malen per jaar een nieuwsbrief met alle nodige wetenswaardigheden. De nieuwsbrief verhaalt van evenementen van binnen en buiten de vereniging, alsmede het interne verenigingsnieuws. Daarnaast worden de ontwikkelingen op de fietsmarkt door de redactie op de voet gevolgd, en de belangrijke zaken doorgegeven.

Het lidmaatschap van de vereniging is een van de goedkoopste van Nederland. U bent al lid vanaf € 43.50 (exclusief eenmalig inschrijfgeld € 2,50). Hiervoor bent u dan ook direct lid van de NTFU. Het KTC lidmaatschap tarief is €12,50, een aanrader indie u geen NTFU lid wil zijn maar wel bij de vereniging wil horen. U bent dan geen lid van de NTFU (niet verzekerd via de NTFU en u betaald meer als u bij een andere vereniging een rit rijd, maar heeft wel alle voordelen van ons lidmaatschap. Daarvoor biedt de vereniging u gratis toegang tot alle door de club georganiseerde fietstochten, hun nieuwsbrief en niet te vergeten alle andere activiteiten van deze bezige fietsers (zie ook andere activiteiten).Kijk voor de actuele contributie prijs op de Lid worden pagina.

En wat nog meer?:
Er zijn mogeljkheden gecreeërd om GPS routes te downloaden en die te gebruiken in uw navigatie apparaat
Wij houden een kilometer registratie bij per jaar en daar kunt u uiteindelijk als prijs een fraaie wereldbol mee verdienen voor iedere 40.ooo kilometer.

Het enige dat wij van alle leden verwachten is dat zij zich op de een of andere wijze zich 1 of 2 keer per jaar inzetten voor de vereniging.

De Andere Activiteiten

De Kennemer Toer Club kent nog een aantal activiteiten die niet regelrecht een fietstocht zijn.

Ze bestaan bijvoorbeeld uit een reeds jarenlange goede traditie van een kampeerweek (soms minder dagen) die ongeveer in mei plaatsvindt, hier wordt gekampeerd met de gezinnen en gefietst, iedere keer op een andere kleine camping. Maar ook het verenigingsweekeind na afloop van de schoolvakantie met een verblijf in een jeugdherberg als rustplaats van een meerdaagse fietstocht is er één van, er wordt meestal heen gefietst door een klein groepje die de heenweg in tweeen delen en onderweg nog een nachtje ergens verblijven terwijl de volgende dag iedereen dan samenkomt. Op de één of andere wijze is in dit soort activiteiten altijd de rode draad van het fietsen verweven. Graag verwijzen wij u naar het fotoboek voor een impressie van deze gezellige dagen.
Dit alles onder het mom.....niets moet, veel mag.

Reacties naar het Bestuur

===