Timber by www.emsien3.com EMSIEN-3 Ltd
  • Start
  • Overige Fietstochten
  • Poldertocht

Poldertocht

Verfrissende routes om te beginnen! Start in Uitgeest, vanaf Tenniscentrum de Zien.

Als start van het zomer-fietsseizoen, fietsen wij een tocht van 70 km door de polders van Laag-Holland en Noord Kennemerland naar het pittoreske dorpje De Rijp. Een tocht van 40 km voor diegenen die het wat rustiger aan willen doen is afhankelijk van de behoefte en nog niet vastgesteld. We vertrekken vanaf Sporthal "De Zien" aan de Zienlaan in Uitgeest. De lange route van 70 km gaat door de polders van Heemskerk en de Zaanstreek langs de Zaan naar Spijkerboor. Na de overtocht met het pontje rijden we nog een stukje door De Beemster naar de tussenstop in café-restaurant Het Wapen van Munster in De Rijp. Daar komen ook de deelnemers van de 40 km die via het pontje van Akersloot en polder de Schermer en Driehuis zijn gereden. Na de koffie, met of zonder appelgebak, stappen we weer op de fiets om de tochten te vervolgen. De 70 km gaat dan verder door de Schermer naar Alkmaar. Door het polderlandschap rond Heiloo, Egmond-binnen en Castricum gaat de route terug naar Uitgeest. De 40 km neemt de route door de Schermer langs West-Graftdijk. Via Wormerveer en Krommenie rijden zij zo terug naar huis.

U rijdt met ons op zodat u geen route beschrijving of pijlen nodig heeft. We rijden rond de 25 km/u gemiddeld (indien de 40 km ook gereden wordt gaat dat rond de 20 km/u gemiddeld)

Detail informatie over de startlocatie en vertrektijden vindt u hier.

Deelnamekosten zijn er niet maar u kunt dit initiatief ondersteunen met een vrijwillige bijdrage: € 2 zodat we onze kosten kunnen afdekken.