Timber by www.emsien3.com EMSIEN-3 Ltd

Kennemer Classic Informatie

De Kennemer Classic op zondag 11 juni 2017
Hoewel niet meer bij de NTFU aangesloten: Een Fietstocht die voldoet aan de NTFU ster classificatie van 1 ster! Maar als wij de commentaren van onze enthousiate deelnemers mogen geloven is dit een potentiele 2 sterrentocht. Wij streven er naar u een prachtige fietsroute te beiden die top gepijld is, een auto paraat die het parcours rondrijdt om de uitpijlers te ondersteunen en zonder al te veel toeters en bellen, dat houdt de prijs ook lekker laag en het gaat per slot van rekening om het fietsen en de omgeving.
Tevens goede mogelijkheden voor Handbikers!
Het jaar 2017 wordt de Kennemer Classic al weer voor de 14e keer georganiseerd. De grote keuze uit variabele afstanden is bijzonder goed gevallen bij de deelnemers. Net als vorige editie trachten wij u wederom door middel van de sponsoren ook nog te voorzien van een hapje en drankje voor onderweg.
 
Geheel gepijld,en inschrijven kan gemoedelijk aan de tafel. U wordt snel op weg geholpen door onze vrijwilligers.

Deze grandioze fietstocht, startend vanaf het terrein van camping Geversduin te Castricum, langs de meest fantastische fietsroutes in het Noordhollandse landschap zal u op de langste route van 125km. vanuit het Kennemerland weg voeren richting natuurgebied Eilandspolder om het Wester Koggenland en de Weere heen richting de IJsselmeerkust om daarna via de Zeevang dwars over te steken via ons cultuurgoed de Beemsterpolder en het Alkmaardermeer om zo langzamerhand weer terug richting start te gaan. Langs aloude strandwallen, verdedigingslinies, dijkjes, molens en wat al niet meer is dit een toch die met gerust hart een uitdaging genoemd mag worden voor de sportieve fietser. In Noord Holland zijn weinig heuvels van enige betekenis, maar de deelnemers van afgelopen jaren kunnen u verhalenover hun heroische strijd tegen de elementen van Noord-Holland met haar prachtige landschap. Voor achtergrond informatie over het in 2005 tot Nationaal Landschap uitgeroepen landschap en een toegepast kaartje zonder route klik de volgende link: Omgang Laag Holland

Als u niet de langste route kan of wil rijden bieden we u een tweetal verkorte versies van de 125 km aan die ± 65 km zal zijn. Net zo mooi, net zo prachtig maar voor de 65 mist u net de uiterste hoekjes van het Laag Hollands cultuurlandschap die de grotere routes wel halen. Speciaal voor de gezinnen hebben we een korte afstand gemaakt van ruim 35 kilometer.

Info over starttijden etc van deze tocht kunt u vinden via de link: Informatie Tochten of detail informatie over de startlocatie vindt u hier. 

Nogmaals: Alles is Gepijld