Timber by www.emsien3.com EMSIEN-3 Ltd

Jammer maar net niet gelukt!

Ach wat jammer!

Helaas lukt het de intiatiefnemers niet om de aansprakelijkheidverzekering rond te krijgen. Een te hoog prijskaartje zat er aan vast voor slechts 1 evenement, waardoor we u als deelnemer met een naar ons idee veel te hoog inschrijfgeld zouden moeten gaan opzadelen. Dit jaar dus even geen Kennemer Classic of Zuidertoer. Maar niet getreurd, we hopen volgend jaar het onder andere omstandigheden alsnog van de grond te tillen.

De organisatie stond prima in de steigers, maar we kunnen het risico voor de organisatoren niet nemen. Dat is onverantwoord. Sponsoring is tevens uitgebleven, wat op zich niet zo erg is want wij bieden normaal gesproken een perfect georganiseerde en uitgepijlde tocht zonder franje, maar nu hadden we een paar honderd euro even nodig.
Gewoon omdat fietsen en onze Noord Hollandse omgeving zo schitterend is, welke geen extra aankleding eigenlijk nodig heeft, gaan we toch nog proberen om volgend jaar hewt wederom op te zetten.

 

Organisatie Kennemer Classic.

En dat was het dan qua vereniging - maar er is ook goed nieuws

Het seizoen is voorbij en zo is het ook met deze vereniging. Afgelopen seizoen was het laatste wat de verenging als NTFU lid heeft georganiseerd. Treurig dat na zoveel jaren er nu toch een eind aan gekomen is. Teruglopend leden aantal en vrijwilligers zijn daar o.a. debet aan, maar zeker ook leeftijd verdeling. Voor jongeren is het niet hip of cool (of vet of wreed of wat dan ook (ook al generatie kloofje v.w.b. terminologie)) om in het lycra op je racefiets prachtige sportieve tochten te maken en op de mega populaire moutainbike hype konden we ook al niet meeliften (te veel plat land en te laat mogelijkheden gezocht).

m.i.v. 1-1-2017 zijn we geen lid meer van de NTFU als vereniging en ergens in februari 2017 wordt de opheffingsvergadering gehouden. Er is echter ook goed nieuws: Een aantal leden wil zich toch nog bezighouden met organisatie van een grotere fiets tocht die we gaan houden begin juni. Daartoe hebben we onze aloude Kennemer Classic uitgekozen, een tocht die zich al jaren bewijst met een top organisatie (die gelukkig nog in stand is gebleven) door het mooiste Noord Hollands landschap boven het kanaal. We laten u kennismaken met het cultuurlandschap Laag Holland in al haar facetten. Een schitterende gepijlde tocht met meerdere afstanden.

 

Hoe verhoud zich dat met de Kennemer Toer Club van voorheen dan? Eigenlijk niet zo vreselijk ingewikkeld, we zijn weliswaar geen vereniging meer met een bestuur en statuten (juridische entiteit) ed, maar een groepje fietsvrinden die deze naam blijven dragen en deze website ook zullen behouden. Tevens gaan we ons inzetten voor het Rondje Stelling, doen we ook al jaren en ook daar verandert het organsatielandschap een tikje. Verder hebben we ook nog steeds ons whatsapp groepje en mensen mogen zich daar zeker bij aansluiten, in dat groepje appen we dan of we ergens heengaan of gewoon één van onze "oude" routes gaan rijden. Makkelijk en snel medium, waarvan de mogelijkheden voor integratie met mededelingen op de website ook onderzocht worden.

 

Rondje Stelling in teken van goede Doel

Noordhollandse fietstoertochten slaan handen ineen.

De Noordhollandse fietstoertochten Rondje Stelling en Raisin Hope Ride slaan de handen ineen. IN 2016 bereikten beide organisaties een akkoord over een nauwe samenwerking, en die wordt in 2017 voortgezet en uitgebreid naar de stichting FortZa Velo die vanaf dit jaar de organisatie overneemt.

Beide toertochten stonden voorheen jaarlijks gepland op dezelfde dag en de lange afstanden overlapten elkaar hier en daar in het Noordhollandse waterlandschap boven het Noordzeekanaal. Om elkaar in de toekomst niet te beconcurreren maar juist versterken, gingen de organisaties met succes om de tafel zitten.

De Raisin Hope Ride heeft speciaal voor hun doelgroep een 30 kilometertocht opgezet, ideaal voor o.a. handbikers, deze start in Penningsveer. Rondje Stelling heeft startpunten in Uithoorn, Fort aan de Drecht en in Uiitgeest Fort Spijkerboor en biedt toerfietsers tochten over de afstanden 65, 120 en 170 kilometer.

De uitgangspunten van beide toertochten zijn totaal verschillend. Rondje Stelling heeft als hoofddoel de op het UNESCO werelderfgoedlijst prijkende Stelling van Amsterdam te promoten. De Raisin Hope Ride wil met haar evenement mensen met hersenletsel steunen door hen te laten integreren in het toerfietspeloton en geld op te halen voor onder meer haar aangepaste fietsennetwerk voor deze doelgroep. 

,,Dit bood een prima uitgangspunt voor een samenwerking’’, vertelt voorzitter Raymond Kool van de Raisin Hope Foundation Nederland (RHF). Trudie Plomp van St. Fortza Velo, dat Rondje Stelling organiseert, zag ook duidelijk voordelen van het ineenslaan van de handen. ,,Rijden voor een goed doel ontbrak nog aan ons evenement en de Raisin Hope Ride kan op al haar afstanden verschillende forten van de Stelling van Amsterdam onder de aandacht brengen.’’

Dit jaar bestaat de samenwerking voornamelijk uit elkaar helpen waar mogelijk is en participatie in de stichting Fortza Velo. Zo vraagt Rondje Stelling haar deelnemers dit jaar een vrijwillige donatie voor de RHF en promoot de RHF Bidon Challenge, waarbij fietsers geld kunnen inzamelen voor mensen met hersenletsel. De RHF promoot op haar beurt de Stelling van Amsterdam door onder meer haar routes langs zoveel mogelijk forten te laten lopen . Op alle startlocaties wordt zoveel mogelijk aandacht besteed aan beide doelstellingen. 

 Meer informatie over Rondje Stelling is te vinden op de website www.rondjestelling.nl en over de Raisin Hope Ride via de websites www.raisinhoperide.nl en www.raisinhope.nl.

 

Startplaats en telefoonnummer

m.i.v. 2017 zullen we op verschillende plaatsen starten. De Kennemer Classic nog steeds vanaf de Kennemer Duincamping Geversduin, maar al onze andere gezamelijk ritten worden Ad Hoc vastgesteld. Let daarom op de website. Het Rondje Stelling start van Fort aan den Ham, Busch en Dam 13 in Uitgeest.

Het is wellicht goed te vermelden dat wij tijdens de tocht te bereiken zijn op:

Telefoonnummer:  06-37130098

Voor de tocht dus niet en na afloop gaat de telefoon ook weer uit.
Mocht u ons willen bereiken voorafgaand aan de tocht of na afloop maak dan gebruik van deze website.