Timber by www.emsien3.com EMSIEN-3 Ltd

Rondje Stelling in teken van goede Doel

Noordhollandse fietstoertochten slaan handen ineen.

De Noordhollandse fietstoertochten Rondje Stelling en Raisin Hope Ride slaan de handen ineen. IN 2016 bereikten beide organisaties een akkoord over een nauwe samenwerking, en die wordt in 2017 voortgezet en uitgebreid naar de stichting FortZa Velo die vanaf dit jaar de organisatie overneemt.

Beide toertochten stonden voorheen jaarlijks gepland op dezelfde dag en de lange afstanden overlapten elkaar hier en daar in het Noordhollandse waterlandschap boven het Noordzeekanaal. Om elkaar in de toekomst niet te beconcurreren maar juist versterken, gingen de organisaties met succes om de tafel zitten.

De Raisin Hope Ride heeft speciaal voor hun doelgroep een 30 kilometertocht opgezet, ideaal voor o.a. handbikers, deze start in Penningsveer. Rondje Stelling heeft startpunten in Uithoorn, Fort aan de Drecht en in Uiitgeest Fort Spijkerboor en biedt toerfietsers tochten over de afstanden 65, 120 en 170 kilometer.

De uitgangspunten van beide toertochten zijn totaal verschillend. Rondje Stelling heeft als hoofddoel de op het UNESCO werelderfgoedlijst prijkende Stelling van Amsterdam te promoten. De Raisin Hope Ride wil met haar evenement mensen met hersenletsel steunen door hen te laten integreren in het toerfietspeloton en geld op te halen voor onder meer haar aangepaste fietsennetwerk voor deze doelgroep. 

,,Dit bood een prima uitgangspunt voor een samenwerking’’, vertelt voorzitter Raymond Kool van de Raisin Hope Foundation Nederland (RHF). Trudie Plomp van St. Fortza Velo, dat Rondje Stelling organiseert, zag ook duidelijk voordelen van het ineenslaan van de handen. ,,Rijden voor een goed doel ontbrak nog aan ons evenement en de Raisin Hope Ride kan op al haar afstanden verschillende forten van de Stelling van Amsterdam onder de aandacht brengen.’’

Dit jaar bestaat de samenwerking voornamelijk uit elkaar helpen waar mogelijk is en participatie in de stichting Fortza Velo. Zo vraagt Rondje Stelling haar deelnemers dit jaar een vrijwillige donatie voor de RHF en promoot de RHF Bidon Challenge, waarbij fietsers geld kunnen inzamelen voor mensen met hersenletsel. De RHF promoot op haar beurt de Stelling van Amsterdam door onder meer haar routes langs zoveel mogelijk forten te laten lopen . Op alle startlocaties wordt zoveel mogelijk aandacht besteed aan beide doelstellingen. 

 Meer informatie over Rondje Stelling is te vinden op de website www.rondjestelling.nl en over de Raisin Hope Ride via de websites www.raisinhoperide.nl en www.raisinhope.nl.