Timber by www.emsien3.com EMSIEN-3 Ltd
  • Start
  • Nieuws
  • En dat was het dan qua vereniging - maar er is ook goed nieuws

En dat was het dan qua vereniging - maar er is ook goed nieuws

Het seizoen is voorbij en zo is het ook met deze vereniging. Afgelopen seizoen was het laatste wat de verenging als NTFU lid heeft georganiseerd. Treurig dat na zoveel jaren er nu toch een eind aan gekomen is. Teruglopend leden aantal en vrijwilligers zijn daar o.a. debet aan, maar zeker ook leeftijd verdeling. Voor jongeren is het niet hip of cool (of vet of wreed of wat dan ook (ook al generatie kloofje v.w.b. terminologie)) om in het lycra op je racefiets prachtige sportieve tochten te maken en op de mega populaire moutainbike hype konden we ook al niet meeliften (te veel plat land en te laat mogelijkheden gezocht).

m.i.v. 1-1-2017 zijn we geen lid meer van de NTFU als vereniging en ergens in februari 2017 wordt de opheffingsvergadering gehouden. Er is echter ook goed nieuws: Een aantal leden wil zich toch nog bezighouden met organisatie van een grotere fiets tocht die we gaan houden begin juni. Daartoe hebben we onze aloude Kennemer Classic uitgekozen, een tocht die zich al jaren bewijst met een top organisatie (die gelukkig nog in stand is gebleven) door het mooiste Noord Hollands landschap boven het kanaal. We laten u kennismaken met het cultuurlandschap Laag Holland in al haar facetten. Een schitterende gepijlde tocht met meerdere afstanden.

 

Hoe verhoud zich dat met de Kennemer Toer Club van voorheen dan? Eigenlijk niet zo vreselijk ingewikkeld, we zijn weliswaar geen vereniging meer met een bestuur en statuten (juridische entiteit) ed, maar een groepje fietsvrinden die deze naam blijven dragen en deze website ook zullen behouden. Tevens gaan we ons inzetten voor het Rondje Stelling, doen we ook al jaren en ook daar verandert het organsatielandschap een tikje. Verder hebben we ook nog steeds ons whatsapp groepje en mensen mogen zich daar zeker bij aansluiten, in dat groepje appen we dan of we ergens heengaan of gewoon één van onze "oude" routes gaan rijden. Makkelijk en snel medium, waarvan de mogelijkheden voor integratie met mededelingen op de website ook onderzocht worden.